- Owoce – świeże, mrożone, suszone, w puszkach, soki owocowe, kompoty, konfitury, dżemy, powidła, galaretki owocowe
- Warzywa – świeże, mrożone, w puszkach, soki warzywne
- Chude mięsa – pierś indyka, kurczaka, szynka wołowa gotowana, cielęcina
- Chude ryby – dorsz, mintaj, halibut, flądra, sola i owoce morza
- Buliony i zupy warzywne na chudym mięsie (bez dodatku tłuszczu)
- Białko jajek
- Bezy, muffiny/gofry bez tłuszczu na białkach
- Sorbety, lody wodne, słodycze typu żelki, landrynki, guma do żucia
- Sosy do sałatek na bazie oleju MCT, musztarda, sos sojowy
- Zioła aromatyczne, przyprawy ziołowe, sól, pieprz, ocet winegret, bulion odtłuszczony, ketchup
- Woda, lemoniada, herbata, kawa
- Cukier, miód
|
- Mleko powyżej 0,5%, śmietana, masło, sery, jogurty o zawartości tłuszczu powyżej 1%
- Żółtko jajka
- Tłuste mięsa i ryby, wędliny, parówki
- Orzechy, migdały, ziarna słonecznika, dyni, sezamu, lnu, maku
- Masło orzechowe
- Kokos, awokado, warzywa w zalewie z oleju
- Oliwki, oliwa, oleje, margaryny, smalec
- Krakersy, chipsy, chrupki orzechowe, ciasta zawierające tłuszcz, popcorn z mikrofali
- Czekolada, lody na bazie jajek i śmietany
- Gotowe sosy do sałaty, majonez, sosy do kanapek, gotowe sosy do mięs
|